View all essays

Fotomaran

Det var något jag hörde, eller något jag såg... på fejjan tror jag det var, ett inlägg av Joel nånstans under våren.

Det skulle vara en fotomaraton i stan. Lite nyfiken blev jag allt!

Det visade sig vara en gammal företeelse som var vanlig då man plåtade med film. Konceptet var att man fick en rulle film med plats för 24 bilder, och på 24 timmar skulle man få ihop 24 bilder. Senast det begav sig var 1993, det var ett tag sen...

Men i år dök det alltså upp igen, men nu skulle det vara digitalt. Man fick plåta hur mycket man ville, så länge man levererade ett minneskort med enbart 24 jpeg-bilder i, oredigerade (förutom det som kameran gör) och tagna inom tiden för maran.

Skitkul tyckte jag, och efter mitt vanliga velande några månader hoppade jag på tåget lite i sista stund.

Det var inte utan att vara lite nervös där i starten, mitt på lördan mitt i augusti... vad skulle man få för teman, hur kreativ skulle man vara, hur skulle det gå till egentligen, hur svårt skulle det vara? Det visade sig variera en hel del, en del var sådär så jag fick klia geniknölarna en bra stund, andra kom idén med detsamma. Jag tog det inte på så jättestort allvar heller, mest var det en kul grej att vara med om.  Jag fick ihop min 24 bilder så jag var nöjd, jag var trött som fan när jag kom i mål mitt på söndan, men jäklar vad glad!

....................................

Igår kväll var det vernissage...  juryn hade ägnat september åt att gå igenom bilderna (ett blad med varje serie, typ kontaktkarta), satt gulstjärnor, valt ut och tryckt upp, och igår presenterades de som gjort bästa bilden i varje tema, vilka tre som hade gjort de bästa bildserierna.  Många applåder och lite prisutdelningar.  Det var en del kul bilder att se, jag kunde definitivt förstå vad juryn hade sett i de flesta.

7. "Hav (Ocean)"Jahopp, vatten och båtar och så... lite för uppenbart. Jag drog mig dock till minnes att det pågick en kulturfestival, och nog skulle jag kunna hitta ett folkhav nånstans? På trappan ned till plattan.

Lite överraskad blev jag då när jag hittade ovanstående bild bland top tre för temat "Hav", det var ändå mer än jag väntade mig.

Det utlovades för övrigt en ny mara nästa år.  Jag planerar att vara med då också.

  • Såld!

    Det är inte utan att det är lite pirrigt. Jag har sålt en första bild, första exemplaret i en serie om fem…

    Lite produktfotografering

    Idag blev det lite produktfotografering.. …